Актуелно

Од 5-7. октобра 2023. године у Медвеђи и Сијаринској Бањи, биће одржан  тематски научни скуп „Југ Србије и српска државност“ у организацији Народног музеја Лесковац, Института за савремену историју и Општинске библиотеке „Петар Петровић Његош“ Медвеђа. Директор Института за европске студије др Миша Ђурковић биће један од модератора скупа, док ће др Душан Илић представити рад под називом „Допринос војводе Петка Илића Нагоричког у ослобођењу Јужне Србије“.

 

Споразум о сарадњи између Института за европске студије у Београду и Центра за друштвено-политичка истраживања Републике Српске из Бањалуке

Др Миша Ђурковић и др Душан Илић посетиће 9. и 10. октобра 2023. године Бањалуку на позив Центра за друштвено-политичка истраживања Републике Српске. Том приликом ће 9. октобра бити потписан споразум о сарадњи између Института за европске студије у Београду и Центра за друштвено-политичка истраживања Републике Српске из Бањалуке. Наредног дана, др Миша Ђурковић и др Душан Илић учествоваће на стручном скупу у организацији Центра под називом „Ментално здравље нације као стратешки национални интерес“, са почетком у 09:00 часова. Локација: Административни центар Владе Републике Српске, Бањалука.

Извор: Институт за европске студије