Актуелно

 Luzanjska hronika

Из штампе је изашао роман „Лужањска хроника“ Зорана В. Петровића. У најквалитетнијој опреми (формат Б5, тврди повез, са тридесет страница илустрација у боји, архивских фотографија и мапа), и на преко петсто страна, овај роман представља јединствени издавачки подухват

Година је 1813. Српски устаници су поражени. Одлучна да спасе своју децу од турске одмазде, Ђурђија, сестра чувеног устаничког војводе Стојана Чупића – Змаја од Ноћаја, одлази из Мачве. Свој нови дом гради у селу Јошева, на падинама Цера, у мали која ће касније добити име Лужањци.


„ЛУЖАЊСКА ХРОНИКА“ ЈЕ ПРИПОВЕСТ О ЂУРЂИЈИ,
КАО И О ЊЕНИМ ПОТОМЦИМА У НАРЕДНИХ ВЕК И ПО


Од турског ропства, преко првих деценија независности Србије, два Балканска рата, страдања у Великом рату, па све до Другог светског рата и новог послератног поретка, овај роман маестрално тка причу о бурној историји једне земље и једне породице.
У средишту те приче се налази светли лик Пантелије Петровић. Пратећи његов живот, аутор овог романа саставља портрет човека који на својим плећима мора да „поднесе“ превелики терет историје. Ратна страдања и подвизи, каснији заборав од стране државе, сиромаштво и неразумевање околине, ипак, не успевају да га поколебају. Решен да сачува породично име, он успева у томе.
Кроз питку и занимљиву причу, крцату бројним историјским подацима, овај роман осветљава судбине наших предака, обичних људи на које је историја заборавила. „Лужањска хроника“ исправља ту неправду. И не само то. „Лужањска хроника“ исписује химну племенитости и диже достојни споменик непоколебљивости људи без којих ни ми данас не бисмо постојали.

„За време ратова, када су гинули команданти, српски војници су себи заповедали: 'Ни корака назад!' Такви су били Петровићи описани у роману 'Лужањска хроника'. У суровим временима,  који се мере вековима, Петровићи су се одужили народу српском и били први у одбрани отачества. Ова књига говори о њима, у исто време маестрално приповедајући о најсветлијим тренуцима наше прошлости.“

Антоније Ђурић, књижевник и публициста,
аутор култне књиге „Солунци говоре“


Књигу можете поручити поузећем позивом на број телефона 062/979-9707,
преко и-мејла: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.,
као и у редакцији магазина „Геополитика“ на број телефона 011/240-4364

СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА ЗА ЧИТАОЦЕ „ГЕОПОЛИТИКЕ“:
20 % ПОПУСТА НА ЦЕНУ РОМАНА, УКОЛИКО ГА ПОРУЧИТЕ ПОУЗЕЋЕМ


Књигу можете купити и у следећим књижарама:

Београд:

Вулкан књижара „Културни центар Београда“, Трг републике 5
Вулкан књижара „Сремска“, Сремска 2
Вулкан књижара „Тржни центар Ушће“, Булевар Михаила Пупина 4, Нови Београд
Вулкан књижара „Тржни центар Делта“, Јурија Гагарина 16, Нови Београд
Књижара „Традиционална књига“, Крушедолска 1 б, Врачар

Нови Сад:

Вулкан књижара „Змај Јовина“, Змај Јовина 24

Шабац:

Вулкан књижара „Тржни центар Рода“, Јована Цвијића бб

Лозница:
Ускоро

За више информација о роману посетите интернет-сајт:

www.luzanjskahronika.worpress.com